Σάββατο 18 Μαΐου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single-beer

Achel Bruin

Τύπος:
Αλκοόλ: 8% vol
Χρώμα:
Συστατικά: , ,
Προέλευση:
Χαρακτηριστικά:
Διάθεση:

Η μπύρα

Σε μια ξεχασμένη γωνιά της Φλαμανδικής γης κρυμμένο ανάμεσα σε λιβάδια και δάση στα σύνορα των κάτω χωρών βρίσκεται το ερημητήριο του ACHEL, ACHELSE KLUIS, στις όχθες ενός μικρού ποταμού. Aπό το 1655 αυτοί οι τόποι μαρτυρούν μια ζωή αφιερωμένη στην προσευχή και την εργασία, κατά την ρήση του Αγίου Βενεδικτίνου: «ORA ET LABORA».

Aυτή η παράδοση διακόπηκε από την Γαλλική Eπανάσταση. Το 1846 οι Τrappiste καλόγεροι του αβαείου του WESTMALLE ίδρυσαν το μοναστήρι του ST BENOIT για να το οδηγήσουν ξανά στο ίδιο σημείο αναφοράς: προσευχή , μελέτη, εργασία .Από τότε έως το 1917 που καταστράφηκε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο από τους Γερμανούς είχε μια αγροτική ανάπτυξη που του εξασφάλιζε τα προς το ζήν. Από το 1925 άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση του μοναστηριού και των αγροτικών καλλιεργειών αλλά λόγω των διαδοχικών αγροτικών κρίσεων οδηγούν τους μοναχούς σε μαρασμό. Έτσι φτάνουμε στις 3 Δεκεμβρίου 1998 που ο μοναχός DOM MARK αββάς του Achel ξεκινάει την παραγωγή μπύρας.

Aπό το 1655 αυτοί οι τόποι μαρτυρούν μια ζωή αφιερωμένη στην προσευχή και την εργασία, κατά την ρήση του Αγίου Βενεδικτίνου: «ORA ET LABORA». Aυτή η παράδοση διακόπηκε από την Γαλλική Eπανάσταση. Το 1846 οι Τrappiste καλόγεροι του αβαείου του WESTMALLE ίδρυσαν το μοναστήρι του ST BENOIT για να το οδηγήσουν ξανά στο ίδιο σημείο αναφοράς: προσευχή , μελέτη, εργασία .Από τότε έως το 1917 που καταστράφηκε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο από τους Γερμανούς είχε μια αγροτική ανάπτυξη που του εξασφάλιζε τα προς το ζήν. Από το 1925 άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση του μοναστηριού και των αγροτικών καλλιεργειών αλλά λόγω των διαδοχικών αγροτικών κρίσεων οδηγούν τους μοναχούς σε μαρασμό. Έτσι φτάνουμε στις 3 Δεκεμβρίου 1998 που ο μοναχός DOM MARK αββάς του Achel ξεκινάει την παραγωγή μπύρας.

Κεχριμπαρένιο χρώμα με σκούρες ανταύγειες, πυκνό πλούσιο αφρό με crème δακτυλίδι. Γεύση και άρωμα έντονης καβουρδισμένης βύνης, καραμέλας, βανίλιας και όξινες νότες φρούτων. Πλούσιο σώμα με επαναζύμωση στη φιάλη. Σερβίρεται στους 12-14o C.

Τη δοκιμάσατε; Μοιραστείτε την εμπειρία σας: