Σάββατο 27 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single-beer

La Trappe Tripel

Τύπος:
Αλκοόλ: 8% vol
Χρώμα:
Συστατικά: , ,
Προέλευση:
Χαρακτηριστικά: ,
Διάθεση:

Η μπύρα

Μια από τις καλύτερες ολλανδικές μοναστηριακές μπύρες. Σκουρόξανθη μπύρα υψηλής ζύμωσης. Γεύση γεμάτη με αρώματα φρούτων, ξηρών καρπών και μελιού με γλυκόπικρη επίγευση. Επαναζύμωση στο μπουκάλι. Σερβίρεται στους 10°-14°C.

Το ζυθοποιείο

Η La Trappe είναι ένα από τα μόλις επτά ζυθοποιεία Trappist που υπάρχουν στον κόσμο και γι’αυτό της επιτρέπεται η χρήση του λογοτύπου «Αυθεντικό προϊόν Trappist». Αυτό το λογότυπο εγγυάται την αυθεντικότητα και την παράδοση. Η La Trappe είναι η μόνη Trappist Ale που παράγεται στην Ολλανδία, τα άλλα έξι ζυθοποιεία βρίσκονται στο Βέλγιο. Αυτό κάνει την «La Trappe» πολύ ειδική μπύρα και μπορείτε να το γευτείτε. Η ατμόσφαιρα της αφοσίωσης, της σιωπής, και του συλλογισμού που βασιλεύει μέσα από τους τοίχους του μοναστηρίου βρίσκουν την έκφραση τους σ’αυτήν την φίνα σειρά από μπύρες.

Το ζυθοποιείο La Trappe δημιουργήθηκε μέσα στη μονή Koningshoeven του Τάγματος Σιωπής (Trappiste) το 1884. Μεταξύ 1969 και 1980 οι μπύρες του παράγονταν κατόπιν αδείας από την Artois (InBev). Το 1987 ζυθοποιηθηκαν για πρώτη φορά οι μπύρες Dubbel και Tripel, και ακολούθησε η Blond το 1992. Το 1999 το ζυθοποιείο της μονής έγινε παράρτημα της Ολλανδικής ζυθοποιίας Bavaria – αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από τις μπύρες La Trappe το λογότυπο των αυθεντικών προϊόντων trappist. Το 2005, οι μοναχοί υπέγραψαν συμφωνία ενεργής συμμετοχής στη διαδικασία ζυθοποίησης, κι έτσι επανήλθε το λογότυπο trappist που οι La Trappe φέρουν ως και σήμερα.

Τη δοκιμάσατε; Μοιραστείτε την εμπειρία σας: