Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Τις βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές και άφθονη μπίρα, σε συνδυασμό με τη γερμανική παράδοση, θα έχουν την ευκαιρία να “γευτούν” οι επισκέπτες του Oktoberfest 2012 που διοργανώνεται στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί για 12η συνεχή χρονιά το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, στους υπαίθριους χώρους της σχολής, στην περιοχή της Πυλαίας, μεελεύθερη είσοδο για το κοινό, και θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα γερμανικά εδέσματαπολλά είδη μπίρας και να απολαύσουν μουσική πνευστών από 4μελή παραδοσιακή ορχήστρα που έρχεται στην Ελλάδα από το Γκρατς της Αυστρίας, ειδικά γι’ αυτό το λόγο.

«Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενώσει τους λαούς. Είναι γιορτή φιλίας και αγάπης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και επί 40 χρόνια γυμνασιάρχης του σχολείου Αστέριος Κρεμέτης.

«Λόγω του γενικότερου κλίματος σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε τη γιορτή. Όμως, στο τέλος αποφασίσαμε να πάμε κόντρα σε αυτό, καθώς τα όποια θέματα έχουν δημιουργηθεί αφορούν τις ηγεσίες και όχι τους λαούς» πρόσθεσε.

Το Oktoberfest το επισκέπτονται κάθε χρόνο από 6000 έως και 10.000 άνθρωποι, αριθμός που εξαρτάται κατά πολύ από τις καιρικές συνθήκες.

Η γιορτή διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής, με την υποστήριξη του σχολείου και του Συλλόγου Αποφοίτων. Τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: nooz.gr