Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Νέες Leffe… όλες IPA!

Πριν από λίγες ημέρες, η βελγική εφημερίδα La Libre ανέφερε ότι σύμφωνα με έναν από τους διευθυντές της, τον Eric Lauwers, η AB InBev θα επενδύσει € 100 εκατομμύρια σε τέσσερις βελγικές ζυθοποιίες της: Jupille, Hoegaarden, Louvain και Leeuw-Saint-Pierre.

Αλλά η λεπτομέρεια που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτό το πακέτο των επενδύσεων θα υπάρξει η ένταξη μιας νέας μπύρας στην παραδοσιακή γραμμή της Leffe: μια ΙΡΑ!

Κάποιοι λάτρεις της μπύρας όπως ο Philippe Wouters, από την ιστοσελίδα Bières et Plaisir, πιστεύει ότι αυτή η δρομολόγηση είναι ένα τεράστιο λάθος.

Η IPA είναι μια μπύρα που χαρακτηρίζεται από την πικράδα της, και αρχικά βρετανικό στυλ με παγκόσμια επιτυχία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αμερικανικές ζυθοποιίες. Έτσι κάποιοι υποστηρίζουν ότι η παραγωγή μιας τέτοιου είδους μπύρας σε ένα ζυθοποιείο με αυτή την ιστορία, που αποτελεί ένα απο τα κύρια βελγικά σύμβολα του Abbey στυλ, θα ήταν έλλειψη σεβασμού.

Άλλοι αντιθέτως υποστηρίζουν ότι η έναρξη αυτής της μπύρας θα αποτελέσει γεγονός για να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση των εκατομμυρίων ανθρώπων να γνωρίσουν την ομορφιά του λυκίσκου που επικρατεί στις IPA

Το γεγονός είναι ότι η AB InBev θέλει να πιάσει το νέο ρεύμα στις IPA που έχει αρπάξει τον έλεγχο της αγοράς μπύρας σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του στυλ στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε πολλά ζυθοποιεία σε όλο τον κόσμο σε δημιουργία εσόδων με βάση αυτό το στυλ, ακόμη και σε πολύ παραδοσιακές χώρες όπως η Γερμανία.

Ακόμη και στο Βέλγιο αυτό το ύφος δεν είναι πλέον παράξενο και μερικές μεγάλες ζυθοποιίες καρπώνονται ήδη τα έσοδα. Μεγάλος εκφραστής αυτής της επανάστασης είναι η Duvel, ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της βελγικής ζυθοποιίας, η οποία έχει επενδύσει έντονα τα τελευταία χρόνια στην Duvel Tripel Hop.

Εσείς τι νομίζετε; Είναι αυτή η νέα μπύρα προσβολή ή αντιπροσωπεύει μόνο μια μεγάλη εταιρεία, ακολουθώντας την τάση της αγοράς; Πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.