Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η φετινή HoReCa για τον κόσμο της μπύρας, αφού παρουσιάστηκαν επισήμως ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις νέες μπύρες, τέσσερα radlers και δύο μηλίτες.
Νέες και πολύ ενδιαφέρουσες μπύρες παρουσίασαν τα μικροζυθοποιεία Κυκλάδων, Σερρών και η Septem Ευβοίας, ενώ η Μύθος Ζυθοποιία κυκλοφορεί μια νέα, εντελώς διαφορετική Guinness.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε ένα radler 0% και δύο νέους μηλίτες της Strongbow. Τρία περίπτερα πιο πάνω, η εzα επέκτεινε τη σειρά Blue Island με τρία radler και παράλληλα σέρβιρε δυο πειραματικές μπύρες: μια red ale και μια weiss, όλα παραγωγής της.
Ας δούμε όμως με τη σειρά τι καινούργιο δοκιμάσαμε εκεί:
Guinness Original
Νέα γεύση, ασύγκριτα λιγότερο πικρή από την Guinness που έχουμε συνηθίσει, και εξαιρετικά ευκολόπιοτη. Αν δεν μας έλεγε κάποιος ότι είναι stout, θα νομίζαμε ότι δοκιμάζουμε κάποια dunkel lager. Πολλή καραμέλα στο άρωμα και τη γεύση, μαύρο χρώμα με βαθυκόκκινες ανταύγειες, ασθενής αφρός καφέ χρώματος (όχι ο κλασικός κρεμώδης αφρός της Guinness) και διακριτική παρουσία ανθρακικού. Μια εξαίρετη session μπύρα.
Septem 8η μέρα
Νέα λυκισκοβόμβα από τη μικροζυθοποιία Septem. Δυνατά αρώματα μανταρινιού, ροδάκινου και πεύκου, ακόμα πιο δυνατή γεύση, αλλά όλα ωχριούν μπροστά στην επίγευση των 65 IBU που δίνουν οι ποικιλίες λυκίσκου mosaic, simcoe και citra. Επίσης στην 8η μέρα η Septem εγκαινιάζει και τις νέες φιάλες της των 750ml.
Siris Wit
Βύνες από όλο τον κόσμο συνδυάζονται μοναδικά με το ελληνικό σιτάρι και δημιουργούν μια πρωτόγνωρη αρμονία γεύσης και αρωμάτων. Κινείται ανάμεσα σε γερμανική weisse και βέλγικη white, η νέα wit είναι γεμάτη στη γεύση, με αρώματα ανθέων και φρούτων, δροσιστική και κατάξανθη.
Nissos Βιολογική All Day Lager
Η εκδοχή που δοκιμάσαμε στη HoReCa ήταν πειραματική με 2,5%, με υπέροχο σώμα για τόσο χαμηλό αλκοόλ και εξαιρετικά ευκολόπιοτη. Στην τελική μορφή της θα περιέχει γύρω στα 4% αλκοόλ αν και όπως τη δοκιμάσαμε στην έκθεση ήταν δροσιστική και απολαυστικότατη. Ολόξανθη, αρωματική, με λευκό δαντελένιο αφρό, μια lager που πραγματικά μπορείς να πίνεις όλη μέρα. Η νέα Νήσος παρασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου με πιστοποιημένες οργανικές πρώτες ύλες.
Amstel Radler 0% με guarana και lime
Κατακόκκινο, δροσιστικό και εθιστικά αρωματικό το νέο radler της Amstel. Αναψυκτικό βύνης για την ακρίβεια, αφού δεν περιέχει καθόλου αλκοόλ, έτσι είναι ιδανικό για οδηγούς ή οποιονδήποτε θέλει να δροσιστεί χωρίς να επηρεαστεί το επίπεδο προσοχής του.
Blue Island Pear Delight 0% με αχλάδι
Άλλο ένα αναψυκτικό βύνης με 0% αλκοόλ και έντονη γεύση από το χυμό αχλαδιού που περιέχει. Χωρίς γλουτένη.
Blue Island Fizzy Lemon
Radler με χυμό λεμονιού και 2% αλκοόλ.
Blue Island Pink Grapefruit
Radler με 2% αλκοόλ και χυμό από γρέιπφρουτ ποικιλίας pink marsh, που του δίνει το εντυπωσιακό του ροζ χρώμα.
Strongbow Gold Apple & Red Berries
Δύο εντελώς νέοι μηλίτες από την καταξιωμένη Strongbow, με γεύση χρυσού μήλου και κόκκινων μούρων αντίστοιχα.
Λίγα λόγια για τη HoReCa
H μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα!
Kάθε χρόνο η HORECA, η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες του είδους της διεθνώς, έρχεται να επιβεβαιώσει την τεράστια φήμη της και να αποτελέσει πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, λειτουργώντας ως το πλέον αποτελεσματικό εμπορικό φόρουμ, αλλά και ως πλατφόρμα καινοτομιών και εξελίξεων για τον Ξενοδοχειακό και τον ευρύτερο Επισιτιστικό κλάδο.
Η HORECA, αν και έχει μια διαδρομή μόλις 9 ετών, θεωρείται μια έκθεση «σύμβολο» και έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση όλων ως ο κορυφαίος εκθεσιακός θεσμός για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση στη χώρα μας!
H ταχύτερα αναπτυσσόµενη έκθεση!
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η HORECA, σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις, κατόρθωσε να αυξήσει θεαματικά όλα τα βασικά της μεγέθη και να καταστεί η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα! Ελάχιστες εκθέσεις άλλωστε σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν καταφέρει να αυξήσουν το εκθεσιακό τους μέγεθος κατά 555% σε διάστημα μόλις 9 ετών.
Η HoReCa της μπύρας σε φωτογραφίες
Επισκεφτείτε τη σελίδα του beer.gr στο facebook για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών από τη διοργάνωση.