Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Craft Beer World: οδηγός για τις 300 καλύτερες μπύρες του κόσμου.

Ο Mark Dredge, συγγραφέας μπύρας από το Kent της Αγγλίας, είναι ένας πολυάσχολος 27χρονος τυπάκος με ιδιαιτέρως φορτωμένο βιογραφικό. Έχει το δικό του blog, το Pencil&Spoon, αρθρογραφεί στο Word of Mouth της Guardian, και στο παρελθόν έχει συνεισφέρει στο περιοδικό Draft. Επίσης εκτελεί χρέη υπεύθυνου marketing για το ζυθοποιείο Camden Town Brewery.

Το Δεκέμβριο του 2009, ο Μαρκ διακρίθηκε ως New Media Writer of the Year από το British Guild of Beer Writers, και το 2010 διακρίθηκε ξανά από τον ίδιο φορέα, αυτή τη φορά ως “Online Communicator of the Year.” Το 2011, διακρίθηκε ως Beer and Food Writer of the Year, και ο μόνος λόγος που δεν διακρίθηκε το 2012 είναι επειδή εργάζεται στο επερχόμενο βιβλίο του.

Η διάθεση του βιβλίου Craft Beer World. A Guide to Over 300 of the Finest Beers Known to Man είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Απρίλιο, και ως teaser ο Μαρκ παραχώρησε στο KegWorks τον Τροχό της Μπύρας, που θα περιλαμβάνεται στο βιβλίο.

Ο τροχός του Μαρκ δεν είναι ο πρώτος του είδους. Για εκατοντάδες χρόνια οι γιατροί χρησιμοποιούσαν ένα τροχό ούρων για να διαγνώσουν ασθένειες με βάση τη γεύση των ούρων. Σιχαμερό, το ξέρω. Υπάρχει κι άλλος τροχός μπύρας που είχε δημιουργηθεί το 1970 από τον εξειδικευμένο χημικό Δρ. Morten Meilgaard. Ο Μαρκ αναφέρει ότι σέβεται και εκτιμά τη δουλειά του Δρ. Meilgaard, αλλά ήθελε να δημιουργήσει κάτι πιο φιλικό προς τον τελικό καταναλωτή της μπύρας.

Δεν στοχεύει σε ζυθοποιούς και τεχνολόγους τροφίμων, αλλά στους καθημερινούς λάτρεις της μπύρας” δηλώνει ο Μαρκ στο KegWorks, και συνεχίζει: “Ήθελα ένα τροχό που θα έδινε τη σωστή λέξη για να περιγράψει ο καθένας τη γεύση της μπύρας, ή τι γεύσεις ανιχνεύει και από πού προέρχονται.

Ο Μαρκ σκοπεύει να εκτυπώσει τον τροχό σε αφίσες, ευελπιστώντας οι λάτρεις της μπύρας σε ολόκληρο τον κόσμο να τον χρησιμοποιήσουν ώστε να αρχίσουν να περιγράφουν αυτό που γεύονται.