Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Έλλειψη μπύρας λόγω οικονομικής κρίσης

Χωρίς μπύρα κινδυνεύει να μείνει ολόκληρη η Βενεζουέλα μέσα στον Αύγουστο, αν συνεχιστεί η διαρκής απεργία που έχει κηρύξει το σωματείο εργαζομένων Sintraterricentro.

Το 80% της μπύρας στη χώρα παράγεται από τη ζυθοποιία Polar (Empresas Polar), η οποία διαθέτει δύο εργοστάσια εμφιάλωσης. Την περασμένη εβδομάδα, και τα δύο εργοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω της απεργίας του Sintraterricentro, κι έτσι τα αποθέματα μπύρας στα ράφια της Βενεζουέλας εξαντλούνται με γρήγορους ρυθμούς.

Η Polar Brewery παράγει πέντε είδη μπύρας lager, μεταξύ αυτών η Polar Pilsen, η Polar ICE και η Polar Light, τις οποίες οι ντόπιοι πίνουν μετά μανίας, αφού η μπύρα καταλαμβάνει το 76% στην κατανάλωση όλων των αλκοολούχων ποτών στη χώρα.

Ακόμη και άμεσα να λήξει η απεργία όμως, η Polar θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα έλλειψης πρώτων υλών, οι οποίες εισάγονται. Κι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Βενεζουέλας. Με ελλείψεις σε βασικά είδη όπως γάλα και φάρμακα, πληθωρισμό στο 615%, και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και ανθρωποκτονιών στον κόσμο, οι κάτοικοι της χώρας δικαίως θα ήθελαν να πνίξουν τον πόνο τους στη μπύρα.