Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Αθηνέο: η Αθηναϊκή μικροζυθοποιία

Σημείο αναφοράς για την μπύρα, την ιστορία και την παράδοσή της στην Ελλάδα αλλά και την καινοτομία φιλοδοξεί να γίνει το «ΑΘΗΝΕΟ», ο πρώτος χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα που δημιούργησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Στο ΑΘΗΝΕΟ θα παράγονται μπύρες μικροζυθοποιείου, περιορισμένης κυκλοφορίας,  θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο» για τη μπύρα, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια με θέμα την ιστορία, τα συστατικά, τις γεύσεις και τα είδη της μπύρας καθώς και τις μεθόδους ζυθοποίησης.

Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπύρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων.

Θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης.

Το ΑΘΗΝΕΟ θα παράγει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπύρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή.  Η πρώτη μπύρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του ΑΘΗΝΕΟ, είναι η ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος.

Το ΑΘΗΝΕΟ, ακριβώς στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, έχει στόχο να αποτελέσει τόπο έμπνευσης αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπύρας.

Στο ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπύρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο», όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπύρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε σχετικά: «Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ο χώρος που συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ανθρώπους μας και υλοποιήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που εμείς, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ξέρουμε πολύ καλά, την μπύρα. Πάνω από όλα όμως, είναι κάτι που θεωρούμε ότι οφείλουμε στους Έλληνες καταναλωτές, που μας τιμούν εδώ και από πάνω 50 χρόνια με την εμπιστοσύνη τους: ένας χώρος που συγκεντρώνει ό,τι θα ήθελε να ξέρει κανείς για την μπύρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της. Έτσι θεωρούμε ότι κάνουμε πράξη με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας μπύρας στην Ελλάδα».

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπύρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, θα είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.

Φωτογραφικό υλικό