Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-gallery

Πυρκαγιά στο αβαείο του Rochefort

Πυρκαγιά στο αβαείο St. Remy, Rochefort

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 18:30 χθες το βράδυ στο μοναστήρι του 13ου αιώνα που έχει γίνει παγκοσμίως διάσημο για το ζυθοποιείο του, ωστόσο οι μοναχοί είναι ασφαλείς. Ο εξοπλισμός του ζυθοποιείου δεν υπέστη ζημιά, όμως τέσσερα δοχεία ωρίμανσης με 27.000 λίτρα μπύρας καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι Τραπιστές (Cistercian) μοναχοί έπαιρναν το δείπνο τους όταν ξέσπασε η φωτιά στην παλαιότερη πτέρυγα του αβαείου St. Remy του Rochefort, διάσημο για τη μπύρα Rochefort που παράγει.

Το κτίριο εκκενώθηκε και απαιτήθηκε δύναμη 70 πυροσβεστών για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα όλες τις ενδείξεις, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από γεννήτρια που είχε τεθεί προσωρινά σε ισχύ μετά από προβλήματα στην ηλεκτρική παροχή.

Ο δήμαρχος του Rochefort κύριος Φρανσουά Μπελό δήλωσε αισιόδοξος ό,τι η παραγωγή της μπύρας θα συνεχιστεί εντός λίγων ημερών.

Το Rochefort είναι ένα από τα μόλις επτά ζυθοποιεία που παράγουν μπύρα τύπου Trappist, η οποία θεωρείται ελίτ μεταξύ των γευσιγνωστών μπύρας.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, το συγκεκριμένο αβαείο παράγει μπύρα από το 1595 και είναι σήμερα γνωστό για την παραγωγή μιας από τις δυνατότερες μπύρες παγκοσμίως, με 12% αλκοόλ.

Το αβαείο έχει καταστραφεί δύο φορές στον ρου της σύγχρονης ιστορίας: μία από τα στρατεύματα της Λωραίνης το 1650 και άλλη μία κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.