Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Τελικά, ποια είναι η δυνατότερη μπύρα του κόσμου;

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τη διαμάχη μεταξύ της Σκωτσέζικης BrewDog και της Γερμανικής Schorschbräu για τον τίτλο της δυνατότερης μπύρας του κόσμου, ώσπου από το πουθενά ξεπήδησε η Ολλανδική Koelschip να ταράξει ακόμα περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά (ή τις μπύρες).

Ας δούμε όμως συνοπτικά το ιστορικό της αναμέτρησης:

  • Αρχές 2009:Το ρεκόρ δυνατότερης μπύρας κρατά η Γερμανική Schorschbräu με την IceBock της με 31% αλκοόλ, τουλάχιστον 4% περισσότερο από την αμέσως επόμενη δυνατότερη μπύρα του κόσμου.
  • Νοέμβριος 2009: Η Σκωτσέζικη BrewDog κυκλοφορεί την Tactical Nuclear Penguin με 32% αλκοόλ και αποσπά το ρεκόρ από την Schorschbräu.
  • Δεκέμβριος 2009: Η απάντηση της Schorschbräu ήταν άμεση – κυκλοφορεί νέα μπύρα με 40% παίρνοντας πίσω το ρεκόρ και τον ενθουσιασμό των Σκωτσέζων.
  • Φεβρουάριος 2010: Η BrewDog δεν μένει άπραγη. Κυκλοφορεί την Sink the Bismarck! (όνομα εμπνευσμένο από το σχετικό πρωθυπουργικό διάταγμα του Winston Churchill του 1941) με 41% και ξαναφέρνει το ρεκόρ στα βρετανικά εδάφη. Παράλληλα, δημοσιεύει ένα χιουμοριστικά προκλητικό βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες της BrewDog ντυμένοι ναύτες να βυθίζουν το γερμανικό πολεμικό πλοίο του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
  • Μάιος 2010: Το Γερμανικό ζυθοποιείο κυκλοφορεί την Schorschbock με 43% αλκοόλ, και δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους που καταλήγει “…επειδή οι Γερμανοί δεν ντύνονται σαν γυναίκες”, αναφερόμενοι δηκτικά στην παραδοσιακή Σκωτσέζικη φούστα.
  • Ιούλιος 2010: Οι Σκωτσέζοι δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στους Γερμανούς κυκλοφορώντας την End of History με 55% αλκοόλ, καταρρίπτοντας αυτή τη φορά δύο ρεκόρ ταυτόχρονα: της δυνατότερης και της ακριβότερης μπύρας του κόσμου. Η End of History κυκλοφόρησε σε 12 μόνο φιάλες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες μέσα σε ταριχευμένα ζώα.

Τον Αύγουστο του 2010 η Ολλανδική Koelschip τραβά τα φώτα της δημοσιότητας με την Start of the Future στα 60% αλκοόλ. Σύντομα όμως, ο ζυθοποιός παραδέχεται ότι το παρασκεύασμά του είναι ουσιαστικά μείγμα μπύρας με απόσταγμα. Παρότι και το απόσταγμα είχε παραχθεί από μπύρα και οι πρώτες ύλες ήταν πάντα βύνη, λυκίσκος και μαγιά, ωστόσο το αποτέλεσμα προήλθε με τη βοήθεια της απόσταξης και όχι της ζύμωσης, κι έτσι η Start of the Future δεν μπορεί πρακτικά να ονομάζεται μπύρα. Έτσι, για όσους παραπλανήθηκαν από τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν τον τύπο τις τελευταίες μέρες ξεκαθαρίζουμε ότι το ρεκόρ δυνατότερης μπύρας του κόσμου παραμένει στην End of History της BrewDog με 55% αλκοόλ.

Προς το παρόν τουλάχιστον.