Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Stella Artois Greek Draught Master 2009

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (EZA) διοργάνωσε τον πανελλήνιο διαγωνισμό Stella Artois Greek Draught Master, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στο ζυθεστιατόριο Ζύθος στο Χαλάνδρι. Ο περυσινός νικητής κ. Κωνσταντίνος Φλούδας κατέλαβε την 7η θέση στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό που διεξήχθη στο Leuven του Βελγίου, την πόλη της Stella Artois.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να πάρουν παραγγελία από τους κριτές και στη συνέχεια να σερβίρουν δύο ποτήρια Stella Artois premium lager από βαρέλι, ένα ποτήρι Hoegaarden wit beer επίσης από βαρέλι και ένα ποτήρι Leffe Blonde από φιάλη. Αξιολογούνται λεπτομερώς τόσο από τον περυσινό νικητή του διαγωνισμού, όσο και από τα μέλη της κριτικής επιτροπής που φέτος ήταν οι:

  • Αλέξανδρος Σεϊντάνης (www.beer.gr)
  • Ιωάννα Ανδριοπούλου (Beer Catalog)
  • Ηλίας Ανθίδης (Κάβα Ανθίδη)
  • Κωνσταντίνος Στεφανακίδης (Ένωση Μπάρμεν)

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε με διαφορά στήθους η Ιωάννα Κώτση από το Jazz Beer House των Ιωαννίνων, ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Μανωλόπουλος από το Octoberfest της Αγίας Παρασκευής. Η Ιωάννα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Stella Artois World Draught Master που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη. Καλή επιτυχία Ιωάννα!

Ποια είναι η Stella Artois;

Είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις βέλγικη μπύρα και διεθνή παρουσία (βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης), αφού βρίσκεται σε περισσότερες από 60 χώρες. Η Stella Artois είναι γνωστή για το χρυσαφένιο χρώμα της, καθώς και για τον συμπαγή λευκό αφρό της.

Η φημισμένη γεύση της μπύρας οφείλεται στο άρωμα του λυκίσκου Saaz, κύριο χαρακτηριστικό της λεπτής και ευχάριστης πικράδας, της καθαρής και δροσιστικής γεύσης και της ήπιας, ελαφρώς φρουτώδους επίγευσης. Η Stella Artois αποτελεί το σύμβολο της τελειότητας και καταναλώνεται από εξευγενισμένους και καλλιεργημένους καταναλωτές ανά τον κόσμο.

Στιγμιότυπα