Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

3ος διαγωνισμός Septem Homebrew 2015

Η μικροζυθοποιία Septem σε συνεργασία με το beer.gr διοργανώνει τον τρίτο πανελλήνιο διαγωνισμό σπιτικής μπύρας, ανανεώνοντας τον δεσμό της με την ελληνική κοινότητα των homebrewers.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ζυθοποιήσουν τις συνταγές τους και να καταθέσουν τα δείγματα ως τις 19 Μαΐου, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνει στις 24 Μαΐου, στην καθιερωμένη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιίας Septem. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από διακεκριμένους sommelier, γευσιγνώστες μπύρας, μικροζυθοποιούς, ιδιοκτήτες μπυραριών, αλλά και τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

Οι μπύρες θα κριθούν με βάση την φόρμα αξιολόγησης του ratebeer, σε τυφλή δοκιμή. Για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, όλες οι μπύρες θα είναι εμφιαλωμένες σε συγκεκριμένα μπουκάλια που εμπεριέχονται στο πακέτο συμμετοχής, ενώ για τη δοκιμή θα ντυθούν με αδιαφανές υλικό.

Κατά τα διεθνή πρότυπα, η επικρατέστερη συνταγή θα ζυθοποιηθεί στη συνέχεια στο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της Septem, ως μια επόμενη ετικέτα της σειράς Septem Homebrew Recipes.

Εκτός της σπουδαίας αυτής ηθικής ανταμοιβής όμως, υπάρχουν έπαθλα για όλους τους συμμετέχοντες.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ανασηκώστε τα μανίκια σας και ξεκινήστε!

Χορηγοί – συνεργασίες

Για την επιτυχία του φετινού διαγωνισμού, καθοριστική ήταν η συμβολή των χορηγών και συνεργατών μας:

Κανονισμός συμμετοχής

  1. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαμένουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, σε περίπτωση που αναδειχθεί ως επικρατέστερη η δική τους συνταγή, θα μπορεί να παρευρίσκονται προσωπικά στο ζυθοποιείο για την παρασκευή της μπύρας.
  2. Η συνταγή που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα υλοποιηθεί από την Μικροζυθοποιία Septem και θα αποτελέσει προϊόν της σειράς Septem Homebrew Recipes.
  3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως λέσχης / site, με την προϋπόθεση ότι η επαγγελματική του ενασχόληση δεν σχετίζεται με την παραγωγή μπύρας.
  4. Επιτρέπεται η συμμετοχή με μια έως τρεις μπύρες ανά διαγωνιζόμενο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.
  5. Επιτρέπεται η συμμετοχή με all grain συνταγές, τα σάκχαρα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από βύνη κριθαριού ή σιταριού. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέλι (αλλά κανένα άλλο είδος σακχάρου). Η χρήση αρωματικών (μπαχαρικά, πορτοκάλι) είναι επιτρεπτή. Προκειμένου η νικήτρια μπύρα να μπορεί να αναπαραχθεί στο ζυθοποιείο, οι πρώτες ύλες της θα πρέπει να υπάρχουν ευρέως διαθέσιμες στο εμπόριο.
  6. Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα γίνει από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν μικροζυθοποιοί, διακεκριμένοι sommelier, ιδιοκτήτες μπυραριών και γευσιγνώστες μπύρας. Κάθε μπύρα θα αξιολογηθεί σε τυφλή δοκιμή με βάση τα κριτήρια και την φόρμα αξιολόγησης που μπορείτε να βρείτε στο beer.gr. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης και οι φιναλίστ του περυσινού διαγωνισμού.
  7. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν πέντε λίτρα (10 φιάλες) μπύρας ανά συμμετοχή και οι φιάλες να υποβληθούν στο beer.gr (Τραπεζούντος 44, Άγιος Στέφανος) το αργότερο ως την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας και να είναι φρέσκα τα δείγματα.
  8. Τα δείγματα θα πρέπει να εμφιαλωθούν σε φιάλες 500ml που θα παραχωρηθούν από τη Septem, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της γευσιγνωσίας. Επίσης τα δείγματα θα πωματιστούν με το παρεχόμενο πώμα και οι φιάλες δεν θα φέρουν οποιαδήποτε σήμανση στο λαιμό ή στο πώμα. Τέλος, οι φιάλες θα φέρουν αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομα του ζυθοποιού, το στυλ μπύρας και το plato του αρχικού ζυθογλεύκους. Μετά την παραλαβή τους από το beer.gr, οι φιάλες θα ντύνονται με αδιαφανές υλικό και θα αριθμούνται.
  9. Οι φιάλες Septem, τα πώματα crown και οι σχετικές φόρμες περιλαμβάνονται στο πακέτο συμμετοχής που μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το beer.gr. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν ένα πακέτο συμμετοχής για κάθε μπύρα που θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό.
  10. Επειδή οι συνθήκες ζυθοποίησης στο σπίτι διαφέρουν από αυτές στο ζυθοποιείο, και δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μπύρα που θα παραχθεί θα είναι ακριβώς η ίδια με το δείγμα, ο νικητής θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον ζυθοποιό για την παραγωγή της.
  11. Επιτρέπεται η συμμετοχή με οποιαδήποτε εκδοχή IPA ή Stout μπύρας και μόνο. Συνταγές για sour ales, brettanomyces, ή μπύρες που απαιτούν μακρά ωρίμανση (πάνω από 60 ημέρες) δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαγωνισμό. Η ελάχιστη περιεκτικότητα σακχάρων του αρχικού ζυθογλεύκους δεν θα πρέπει να είναι κάτω των 12 βαθμών plato.
  12. Η συνταγή θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματα, σε μορφή BeerSmith2.

Έπαθλα

  1. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής, ποτήρι Septem και μια μοναδική σειρά φιαλών μπύρας Septem. Επίσης, ένα συλλεκτικό ποτήρι από το alebox.gr.
  2. Στις τρεις πρώτες μπύρες θα απονεμηθεί μετάλλιο.
  3. Ο νικητής, εκτός των παραπάνω, θα παραλάβει πλακέτα, θα συμμετέχει σε συνέντευξη τύπου και θα μνημονεύεται σε οποιοδήποτε σχετικό event ή δημοσίευμα. Το beeramatistirio.gr προσφέρει επίσης στον νικητή ένα διαθλασίμετρο για τη μέτρηση της πυκνότητας στο ζυθογλεύκος. Στον πρώτο ζυθοποιό, το alebox.gr προσφέρει πρώτες ύλες homebrew, αξίας 100€.
    Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ζυθοποιήσει μαζί με τον master brewer της Septem ώστε να εμβαθύνει στη διαδικασία ζυθοποίησης. Η μπύρα του θα ζυμωθεί ως νέα ετικέτα της Septem, στη σειρά Septem Homebrew Recipes, όπου στην ετικέτα θα αναγράφεται το όνομά του.
    Όταν τυποποιηθεί η μπύρα του, θα παραλάβει επιπλέον μπύρα σε βαρέλια ή φιάλες.
  4. Ο δεύτερος κερδίζει έκπτωση 10% για την επόμενη αγορά του από το beeramatistirio.gr. Επίσης, πρώτες ύλες homebrew, αξίας 100€ από το alebox.gr.
  5. Ο τρίτος κερδίζει πήλινη κούπα μπύρας στα χρώματα του Μονάχου, από το beeramatistirio.gr. Επίσης, πρώτες ύλες homebrew, αξίας 100€ από το alebox.gr

Καλή επιτυχία!