Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Με ποιον να μοιραστείτε τη μπύρα σας (και με ποιον όχι)

Το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξα μερικές σπουδαίες μπύρες σε ένα πάρτυ. Προσφέρθηκα να τις μοιραστώ με κάποιους από τους καλεσμένους μας παρότι δεν τους γνώριζα πολύ καλά. Μετά από μία περίπου ώρα μιλούσαμε ακόμα με έναν από αυτούς για τη μπύρα και με ευχαρίστησε που του έδωσα να δοκιμάσει εκείνη την αρωματική IPA.

Στο ίδιο πάρτυ, ένας άλλος καλεσμένος γέμισε ένα μεγάλο ποτήρι με AleSmith Anvil, δοκίμασε ελάχιστη, έκανε μια ξινή γκριμάτσα και αμέσως την άφησε κάτω και έβαλε ένα whiskey-cola. Όσο το σκέφτομαι, ακόμα κλαίω εκείνο το ποτήρι της Anvil.

Με αυτή την αφορμή μάζεψα εδώ βασικές οδηγίες για να μοιραζόμαστε τις καλές μπύρες με τα σωστά άτομα.

3 τύποι ανθρώπων που αξίζουν την καλή σας μπύρα

  1. beer tasting partyΆλλοι ζυθολάτρεις που θα εκτιμήσουν μια καλή μπύρα – δεν έχει σημασία αν έχουν ξαναδοκιμάσει τον τύπο μπύρας, τη μάρκα ή τη συγκεκριμένη μπύρα – ξέρουν την αξία της καλής μπύρας και αναγνωρίζουν ότι αυτό που τους προσφέρετε είναι μια μορφή υγρής τέχνης.
  2. Η οικογένειά σας και πολύ στενοί φίλοι – μπορεί να μη γνωρίζουν πολλά από μπύρα αλλά άνθρωποι που είναι τόσο κοντά σας θέλουν οπωσδήποτε να συμμεριστούν οτιδήποτε σας ενθουσιάζει.
  3. Όσοι εκφράζουν ενδιαφέρον – ακόμη κι αν δεν μπορούν να ανακαλύψουν τόσο καλά τα αρώματα και τις γεύσεις μιας καλής μπύρας όσο εσείς, έχουν το ίδιο μικρόβιο με εσάς και θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερες διαφορετικές γεύσεις και τύπους μπύρας – βοηθήστε τους!

3 τύποι ανθρώπων που δεν αξίζουν την καλή σας μπύρα

  1. bad beer faceΆνθρωποι που αντιπαθούν τη μπύρα και δεν έχουν διάθεση να τη δοκιμάσουν.
  2. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων σε συγκεντρώσεις (συνήθως άγνωστοι) – εκτός βέβαια αν δεν έχετε κανένα οικονομικό περιορισμό. Καλό είναι να μοιράζεστε με αγνώστους, αλλά η καλή μπύρα συνήθως κοστίζει κι εγώ προτιμώ να ξοδεύω τα χρήματά μου με ανθρώπους που γνωρίζω.
  3. Οποιοσδήποτε δεν θα αγκαλιάζατε! Αν δεν νιώθετε αρκετά οικεία με κάποιον ώστε να τον κλείσετε στην αγκαλιά σας, τότε μην τον κεράσετε την καλή σας μπύρα.

Πηγή: Kegworks