Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Πώς θα φτιάξετε ποτήρια από τα μπουκάλια σας

Μετά από αρκετά κιβώτια Brewdog που καταναλώσαμε μέσα στις γιορτές, ο γείτονάς μου σκέφτηκε πως θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένα όλα αυτά τα όμορφα μπουκάλια με τις ταιριαστές ετικέτες.

Σκέφτηκε λοιπόν να τα μετατρέψει σε ποτήρια τροχίζοντάς τα προσεκτικά με ένα dremel – το αποτέλεσμα όμως μάλλον απογοητευτικό ήταν παρά την υπομονή και το σταθερό του χέρι. Η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα και τα χείλη του ποτηριού δεν έβγαιναν ποτέ ίσια. Έτσι, βάλθηκα να του βρω εναλλακτικό τρόπο να το κάνει – Γιώργο, αυτό για σένα.

Η παρακάτω διαδικασία αποτελείται από 5 εύκολα βήματα, όμως όσοι το επιχειρήσετε δείξτε την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφύγετε εγκαύματα ή τραυματισμούς.

step 1

Βήμα 1 – Παίρνουμε ένα μπουκάλι, ιδανικά με χοντρό γυαλί, όπως αυτό της corona. Δένουμε σφιχτά ένα σπάγκο γύρω από το μπουκάλι, στο ύψος ακριβώς πάνω από την ετικέτα.

step 2

Βήμα 2 – Ξεπερνάμε το σπάγκο από το μπουκάλι και όπως είναι δεμένος τον μουσκεύουμε καλά σε υγρό για αναπτήρες

step 3

Βήμα 3 – Περνάμε ξανά τον σπάγκο στο μπουκάλι και το κρατάμε σε οριζόντια θέση. Ανάβουμε τον σπάγκο περιστρέφοντας το μπουκάλι έτσι ώστε η φλόγα να καλύψει όλη την περιφέρεια. Μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα θα ακούσουμε το γυαλί να ραγίζει.

step 4

Βήμα 4 – Αφού ακούσουμε το ράγισμα, βουτάμε το μπουκάλι σε παγωμένο νερό (ή το βάζουμε κάτω από τη βρύση). Το γυαλί κόβεται στο σημείο που είναι ο σπάγκος, ο λαιμός του μπουκαλιού πέφτει και δημιουργείται το ποτήρι.

step 5

Βήμα 5 – Περνάμε επιμελώς τα χείλη του ποτηριού με ένα γυαλόχαρτο, ώσπου να λειάνουν εντελώς.

Αυτό ήταν όλο! Αν έχετε βρει εναλλακτικό τρόπο κατασκευής ποτηριών από μπουκάλια, περιγράψτε τον στα σχόλια παρακάτω.

(Πηγή: College Envy)