Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Παγωτό μπύρας

Απολαύστε μοναδικό παγωτό, παρασκευασμένο από τα χεράκια σας και με την αγαπημένη σας μπύρα!

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά, συν το χρόνο που απαιτείται για την κατάψυξη του παγωτού.
Μερίδες: 2 έως 4

Σημείωση: Η αρχική συνταγή ανήκει στον Antoine Westermann από το εστιατόριο Beurheisel του Στρασβούργου και προσαρμόστηκε για τους LA Times από τον Matt Schreiber.

Υλικά

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μπύρα
  • 1 κούπα κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ ώσπου το μείγμα να πάρει ένα ομοιόμορφο κρεμ χρώμα. Σιγοβράστε τη μπύρα και την κρέμα σε ένα βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε τις αργά πάνω από το μείγμα της ζάχαρης χτυπώντας διαρκώς με ένα σύρμα. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να δέσει.

Τοποθετήστε ένα βαθύ μπολ σε μια λεκάνη πάγο και ρίξτε μέσα το μείγμα περνώντας το από σουρωτήρι, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα ώσπου να κρυώσει. Καταψύξτε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εναλλακτικά, τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει, στη συνέχεια χτυπήστε το στο μίξερ και επιστρέψτε το στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει.

Καθεμία από τις 4 μερίδες περιέχει 384 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνη, 30 γραμμάρια υδατάνθρακες, 27 γραμμάρια λίπη, 15 γραμμάρια κορεσμένα λιπαρά, 292 μιλιγραμμάρια χοληστερόλη, 25 γραμμάρια ζάχαρη, 34 μιλιγραμμάρια νάτριο.

Πηγή: Los Angeles Times