Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Συνταγή για κότσι, από το Ζύθο Χαλανδρίου

Ποιο είναι το πιο χορταστικό, το πιο γευστικό και το πιο εντυπωσιακό πιάτο που σας έρχεται στο νου όταν πιάνετε στα χέρια σας τον κατάλογο μιας μπυραρίας; Ακριβώς, το κότσι. Χοιρινό κότσι, μαριναρισμένο και ψημένο αργά σε σκουρόχρωμη μπύρα – ο ιδανικός γευστικός συνδυασμός μιας χρυσαφένιας pilsener ή κόκκινης maerzen. Ο σεφ του Ζύθου, Γιώργος Μαυρογιάνης, μας αποκαλύπτει τη συνταγή του.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κότσια χοιρινά
  • 2 λίτρα κόκκινη βαρελίσια μπύρα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ginger
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλατοπίπερο
  • 2 κουταλάκια άγριο κύμινο σε σπόρους
  • 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
  • 2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές
  • 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα πασπαλίζουμε με μουστάρδα και αλατοπίπερο τα κότσια και τα μαρινάρουμε στην κόκκινη μπύρα με όλα τα παραπάνω λαχανικά, βότανα και μυρωδικά.

Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 220°C για μία ώρα να ροδοκοκκινήσουν και έπειτα τα σιγοψήνουμε στους 160°C και σε τακτά χρονικά διαστήματα τα περιλούζουμε με τη μπύρα μας.

Σε 3-4 ώρες έχουμε μια τραγανιστή θεσπέσια γερμανική εμπειρία και σερβίρουμε με ξινολάχανο κρασιού που έχουμε σωτάρει με βούτυρο χήνας, κρεμμύδια και καπνιστό μπέικον. Οι πατάτες φούρνου είναι ο δεύτερος εκλεκτός συνοδός τους, καθώς επίσης και ο απλός και απέριττος φρέσκος πουρές πατάτας.

Καλή σας όρεξη