Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Voreia Stout: η νέα μπύρα της μικροζυθοποιίας Σερρών

Με το λανσάρισμα της τρίτης της ετικέτας ολοκληρώνει την πρώτη χρονιά λειτουργία της η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery» εισάγοντας την πρώτη Ελληνική Stout μπύρα στον Ελληνικό χάρτη και προσφέροντας μια νέα γευστική πρόταση στους απανταχού εραστές της μαύρης μπύρας.

Η Voreia Stout είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού. Μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη Ale που χαρακτηρίζεται από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδες αφρό. Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά προσδίδοντας μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα στη νέα συνταγή. Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα γεμάτο και πυκνό, με τη ζύμωση να ξεκινά με 18 Plato, παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ που αγγίζει τους 6 βαθμούς. Διατίθεται σε φιάλες 330 ml.

Η νέα μπύρα συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσιο και χοίρινο κρέας, barbeque sauce, τρούφα, cheddar, blue cheese, οστρακοειδή και μαλάκια. Επιπλέον, μπορεί να συνοδευτεί και με γλυκά, όπως κέικ σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας ή παγωτό βανίλιας.

Η Voreia Stout έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της στην ελληνική αγορά, κατακτώντας λαμπερές κριτικές από τους γευσιγνώστες του κλάδου και τους φίλους του ζύθου. Στα άμεσα σχέδια της μικροζυθοποιίας είναι το λανσάρισμα και τέταρτης ετικέτας μέσα στον Ιανουάριο. Οι δύο νέες μπύρες αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα από την εταιρεία σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Ιανουάριο. Οι δύο πρώτες ετικέτες, η Voreia Pilsner και η Voreia India Pale Ale, αφού κατέκτησαν την Ελληνική αγορά πήραν το δρόμο των εξαγωγών, όπου συναντώνται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και σύντομα και της Βόρειας Αμερικής.