Σάββατο 20 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Queen – Bohemian Lager

40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού Bohemian Rhapsody (A Night At The Opera, 1975) οι θρυλικοί Queen κυκλοφορούν τώρα τη lager εκδοχή του: την Queen Bohemian Lager.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το ζυθοποιείο βρίσκεται στην Τσεχία, εκεί που κάποτε υπήρχε το βασίλειο της Βοημίας. Η μπύρα, μια χρυσόξανθη hoppy pilsner μέτριας ενανθράκωσης με 33 IBU και 4,7% abv, παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου με τοπικές πρώτες ύλες: μαλακό αρτεσιανό νερό, βύνη κριθαριού από τη Μοραβία, και βέβαια λυκίσκο saaz από το Plzen. Ωριμάζει στους 2 με 4° C για τουλάχιστον 35 ημέρες ώσπου να δέσουν τα αρώματά της και στη συνέχεια εμφιαλώνεται για τους φίλους των Queen και της pilsner.

Ο θυρεός στην ετικέτα σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Freddy Mercury όταν ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών Ealing του Λονδίνου. Η pilsner ήταν η αγαπημένη μπύρα του και υπήρχαν αρκετά ποτήρια μπύρας πάνω στο grand piano του σε όλες τις συναυλίες των Queen.

Ως τύπος μπύρας, η pilsner (ή pilsener) γεννήθηκε to 1840 στο Plzen του βασιλείου της Βοημίας (σημερινή δυτική Τσεχία) και έγινε γνωστή ως Bohemian Pilsner.

Η Queen Bohemian Lager παράγεται στο ζυθοποιείο RnR Brew Ltd το οποίο ιδρύθηκε το 1551 στη νότια Βοημία, μια περιοχή εκθαμβωτικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτη λίμνες και καλή μπύρα. Θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύντομα στον υπόλοιπο κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.QueenLager.com