Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Η Ninkasi φτιάχνει την πρώτη μπύρα με διαστημική μαγιά

Πέρυσι η Ninkasi έστειλε στο διάστημα (σε υψόμετρο περίπου 124 χιλιομέτρων) φιαλίδια με μαγιά και τώρα τα κατέβασε για να φτιάξει μπύρα.

Η Ground Control είναι μια Imperial Stout στα 10% με 80 IBU που περιέχει αστεροειδή γλυκάνισο, φουντούκια από το Όρεγκον και cocoa nibs (χοντροκομμένοι κόκκοι, θα λέγαμε).

“Όλα έγιναν για να εξερευνήσουμε το μέλλον της ζυθοποίησης,” λέει ο Jamie Floyd της Ninkasi. “Όσο αυτές οι ομάδες δουλεύουν για να σπρώξουν τα όρια της πρόσβασής μας στο διάστημα, εμείς ελπίζουμε πως οι αποστολές μας θα βοηθήσουν να προωθηθεί η βιομηχανία μπροστά – στο μέλλον.”

O Nikos Ridge από την άλλη, λέει “Μετά από σχεδόν δύο χρόνια έρευνας, ανάπτυξης, εργαστηρίων και δύο διαφορετικές εκτοξεύσεις επιτέλους ολοκληρώσαμε την αποστολή μας. Ήταν ένα σχέδιο γεννημένο από παθιασμένους ανθρώπους που μαζεύτηκαν για να δοκιμάσουν κάτι νέο και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο.”

Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια να σταλεί μαγιά στο διάστημα μιας και η πρώτη απέτυχε – η μαγιά γύρισε νεκρή. Τώρα όμως όλα πήγαν καλά και η μπύρα θα είναι διαθέσιμη από 13 Απριλίου, σε μπουκάλια των 650ml, σε επιλεγμένους διανομείς στις H.Π.Α.