Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

Crowdfunding απο την Camden Town Brewery!

Στην επιλογή του crowdfunding καταφεύγει ένα τοπικό μικροζυθοποιίο της Βρετανίας, η Camden Town Brewery, γυρίζοντας την πλάτη στις τράπεζες. Η πέντε ετών εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση περίπου 4,7 εκατ. ευρώ προσφέροντας μετοχές της εταιρείας, και καλεί τους πελάτες της να επενδύσουν ποσά που ξεκινούν από 14 ευρώ, όσο περίπου κοστίζουν δύο μεγάλα ποτήρια μπύρας στη μπυραρία της στο βόρειο Λονδίνο. Σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δεύτερο εργοστάσιο και να διπλασιάσει το προσωπικό της στα 200 άτομα, πενταπλασιάζοντας παράλληλα τις πωλήσεις της έως το 2020.

Όσοι επενδύσουν πάνω από 1.400 ευρώ θα προσκαλούνται σε πάρτι του ζυθοποιείου με δωρεάν μπύρα δύο φορές το χρόνο, και θα παίρνουν επιπλέον ένα κιβώτιο μπύρες κάθε χρόνο. Το επενδυτικό αυτό μοντέλο ακολούθησε μια βιομηχανία μπουρίτος στο Μεξικό, προκειμένου να συγκεντρώσει και εκείνη χρήματα.

Τον δρόμο άνοιξε η Brewdog το 2013, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 5,8 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Η Camden Town Brewery έπιασε τον δικό της αρχικό στόχο των 2 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2,7 εκατ., με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αποτιμάται σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Οι δανειακές της υποχρεώσεις στα τέλη του έτους θα φτάσουν περίπου τα 4 εκατ. ευρώ.

Περισσότεροι από τους μισούς που συμμετέχουν σε crowdfunding χρηματοδοτήσεις έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 70.000 ευρώ, ενώ ένας στους πέντε δηλώνει πάνω από 150.000 ευρώ. Η ζυθοποιία ξεκίνησε ήδη διαφημιστική εκστρατεία στο Μετρό του Λονδίνου.