Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

1ος πανελλήνιος διαγωνισμός homebrewing

Η μικροζυθοποιία Septem σε συνεργασία με το beer.gr διοργανώνει τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό σπιτικής μπύρας, εδραιώνοντας έτσι τον δεσμό της με την ελληνική κοινότητα των homebrewers.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν 3 μήνες στη διάθεσή τους να ζυθοποιήσουν τις συνταγές τους και να καταθέσουν τα δείγματα ως τις 15 Μαΐου, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνει στις 27 Μαΐου, σε απαστράπτουσα εκδήλωση στην Septem. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από sommelier διακεκριμένων εστιατορίων, γευσιγνώστες μπύρας, μικροζυθοποιούς, ιδιοκτήτες μπυραριών, αλλά και τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

Οι μπύρες θα κριθούν με βάση την φόρμα αξιολόγησης του ratebeer, σε τυφλή δοκιμή. Για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, όλες οι μπύρες θα είναι εμφιαλωμένες σε συγκεκριμένα μπουκάλια που εμπεριέχονται στο πακέτο συμμετοχής, ενώ για τη δοκιμή θα ντυθούν με αδιαφανές υλικό.

Κατά τα διεθνή πρότυπα, η επικρατέστερη συνταγή θα ζυθοποιηθεί στη συνέχεια στο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της Septem, λανσάροντας την πρώτη ετικέτα της νέας σειράς Septem Homebrewer Recipes.

Εκτός της σπουδαίας αυτής ηθικής ανταμοιβής όμως, υπάρχουν έπαθλα για όλους τους συμμετέχοντες.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ανασηκώστε τα μανίκια σας και ξεκινήστε!

 Κανονισμός συμμετοχής

  1. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαμένουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, σε περίπτωση που αναδειχθεί ως επικρατέστερη η δική τους συνταγή, θα μπορεί να παρευρίσκονται προσωπικά στο ζυθοποιείο για την παρασκευή της μπύρας. Επίσης οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται προσωπικά στο ζυθοποιείο της Septem την Κυριακή 27 Μαίου 2012, και να συμμετέχουν σε ειδική επιτροπή αξιολόγησης των συμμετεχόντων δειγμάτων.
  2. Η συνταγή που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα υλοποιηθεί από την Μικροζυθοποιία Septem και θα αποτελέσει ένα νέο προϊόν της σειράς Septem Seasonal Edition ή Septem Homebrew Recipes.
  3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως λέσχης / site, με την προϋπόθεση ότι η επαγγελματική του ενασχόληση δεν σχετίζεται με την παραγωγή μπύρας.
  4. Επιτρέπεται η συμμετοχή με μια έως τρεις μπύρες ανά διαγωνιζόμενο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.
  5. Επιτρέπεται η συμμετοχή με all grain συνταγές, τα σάκχαρα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από βύνη κριθαριού ή σιταριού. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέλι (αλλά κανένα άλλο είδος σακχάρου). Η χρήση αρωματικών (μπαχαρικά, πορτοκάλι) είναι επιτρεπτή. Προκειμένου αφενός να είναι συγκρίσιμες οι συνταγές και τα συστατικά τους και αφετέρου η Μικροζυθοποιία Septem να μπορεί να προμηθευτεί τα συστατικά τους από συγκεκριμένους προμηθευτές, η βύνη, ο λυκίσκος και η μαγιά θα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από το online κατάστημα του beer.gr.
  6. Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα γίνει από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν μικροζυθοποιοί, sommelier διακεκριμένων εστιατορίων, ιδιοκτήτες μπυραριών και γευσιγνώστες μπύρας. Κάθε μπύρα θα αξιολογηθεί σε τυφλή δοκιμή με βάση τα κριτήρια και την φόρμα αξιολόγησης που μπορείτε να βρείτε στο beer.gr. Επίσης, θα συσταθεί δεύτερη επιτροπή αξιολόγησης με την συμμετοχή μόνο των διαγωνιζομένων, η βαθμολογία της οποίας θα έχει συντελεστή βαρύτητας 30% στο τελικό αποτέλεσμα.
  7. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν έξι λίτρα (12 φιάλες) μπύρας ανά συμμετοχή και οι φιάλες να υποβληθούν στο beer.gr (Τραπεζούντος 44, Άγιος Στέφανος) το αργότερο ως την Τρίτη 15 Μαΐου 2012, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας και να είναι φρέσκα τα δείγματα.
  8. Τα δείγματα θα πρέπει να εμφιαλωθούν σε φιάλες 500ml που θα παραχωρηθούν από τη Septem, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της γευσιγνωσίας. Επίσης τα δείγματα θα πωματιστούν με ατύπωτο πώμα crown χρώματος [χρυσού] και οι φιάλες δεν θα φέρουν οποιαδήποτε σήμανση στο λαιμό ή στο πώμα. Τέλος, οι φιάλες θα φέρουν αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομα του ζυθοποιού, το στυλ μπύρας και το plato του αρχικού ζυθογλεύκους. Μετά την παραλαβή τους από το beer.gr, οι φιάλες θα ντύνονται με αδιαφανές υλικό και θα αριθμούνται.
  9. Οι φιάλες Septem, τα πώματα crown, οι ετικέτες και οι σχετικές φόρμες περιλαμβάνονται στο πακέτο συμμετοχής που μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το online κατάστημα του beer.gr. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν ένα πακέτο συμμετοχής για κάθε μπύρα που θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό.
  10. Επειδή οι συνθήκες ζυθοποίησης στο σπίτι διαφέρουν από αυτές στο ζυθοποιείο, και δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μπύρα που θα παραχθεί θα είναι ακριβώς η ίδια με το δείγμα, ο νικητής θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον ζυθοποιό για την παραγωγή της.
  11. Συνταγές για sour ales, brettanomyces, ή μπύρες που απαιτούν μακρά ωρίμανση (πάνω από 60 ημέρες) δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαγωνισμό. Η μέγιστη περιεκτικότητα σακχάρων του αρχικού ζυθογλεύκους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 plato.
  12. Η συνταγή θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματα, σε μορφή BeerSmith2.

Έπαθλα

  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής και μια μοναδική σειρά φιαλών μπύρας Septem που θα εμφιαλωθούν ειδικά για το event
  • Στους τρεις πρώτους θα απονεμηθούν μετάλλια με το όνομά τους και τη μπύρα που διακρίθηκε
  • Ο τρίτος θα πάρει επιπλέον κωδικό έκπτωσης 5% στα είδη homebrew, στο κατάστημα του beer.gr, για όλο το 2012
  • Ο δεύτερος θα πάρει επιπλέον κωδικό έκπτωσης 10% στα είδη homebrew, στο κατάστημα του beer.gr, για όλο το 2012
  • Ο πρώτος θα πάρει επιπλέον κωδικό έκπτωσης 20% στα είδη homebrew, στο κατάστημα του beer.gr, για όλο το 2012. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ζυθοποιήσει μαζί με τον master brewer της Septem ώστε να εμβαθύνει στη διαδικασία ζυθοποίησης. Η μπύρα του θα ζυμωθεί ως νέα ετικέτα της Septem, στη σειρά Septem Homebrew Recipes, όπου στην ετικέτα θα αναγράφεται το όνομά του.