Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single (post)
dev: content-post

8η Γιορτή Μπύρας στην Αθήνα

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 ξεκινά η καθιερωμένη πια γιορτή μπύρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η οποία θα διαρκέσει ως τις 13 του μήνα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από το διοργανωτή είναι:

Τετάρτη 2/9 Stelios Mac – Πλατώ
Πέμπτη 3/9 Παντελής Αμπαζής, Λαϊκά Κορίτσια, Μιχάλης Εμιρλής
Παρασκευή 4/9 Κατερίνα Στανίση
Σάββατο 5/9 Κώστας Μακεδόνας, Megawatt
Κυριακή 6/9 Γιώργος Δασκουλίδης
Δευτέρα 7/9 Τάκης Μπινιάρης, Fuego del Cuba
Τρίτη 8/9 Μιχάλης Κακέπης
Τετάρτη 9/9 Γιάννης Ζουγανέλης
Πέμπτη 10/9 Μπάμπης Τσέρτος
Παρασκευή 11/9 Παναγιώτης Δόβας & Enallax Band, Λευτέρης Βαζαίος, Ματθαίος Γιαννούλης
Σάββατο 12/9 Νέκυια, Δημήτρης Μπάσης
Κυριακή 13/9 Λευτέρης Καρβέλας, Τζώννυ Βαβούρας

Σχόλιο του Παντελή Αμπαζή:

Πέμπτη 3/9 Γιορτή Μπύρας στο ΣΕΦ στο Φάληρο με τον θηλυκό θίασο “ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!” Backing band “Ανωτάτη Ζαμπετική”. Μαζί μας ο εκλεκτός ομότεχνος, το φιλαράκι μου ο Μιχάλης Εμιρλής με την μπάντα του. Το party ξεκινά στις …9μμ. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Και οι άπιστοι δεκτοί…


Συμμετοχές

Οι μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένες συμμετοχές είναι:

  • Μπυραρία Ζύθος
  • Μπύρες Baltika-Zywiec
  • Μπύρες της Deals AE
  • Delicatessen Warsesawa
  • Μπύρα St. George
  • Μπύρα Kazbegi
  • Μπυραρία Villa Marietta
  • Ζυθοποιία Craft
  • Μπύρα HB
  • Μπυραρία Diver
  • Beer Factory
  • Μπύρα Krombacher, και βέβαια
  • www.beer.gr

Στο περίπτερο του αγαπημένου μας Ζύθου θα φιλοξενείται η Ζυθοποιία Αταλάντης, η Corona και οι μπύρες της OK Athens. Εκτός από τα κλασικά γερμανικά πιάτα σερβίρει νοστιμότατο fingerfood και ίσως το νοστιμότερο pretzel της διοργάνωσης. Το γωνιακό περίπτερο με τη γοτθική αψίδα ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον χώρο.

Στο περίπτερο της Villa Marietta θα μπορείτε να πιείτε βαρελίσια König Ludwig. Είναι η μοναδική μπυραρία που σερβίρει βαρελίσια König Ludwig, όχι μόνο στο φεστιβάλ αλλά και σε ολόκληρη την Αττική. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την φρέσκια pils που παράγει η μικροζυθοποιία Ζέος αποκλειστικά για τη Villa Marietta.

Στο περίπτερο της HB θα φιλοξενείται και η μπυραρία Octoberfest, η οποία θα ανταγωνίζεται γευστικά τα πιάτα της Diver. Αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Παρατηρήστε το εκπληκτικό ξύλινο ντεκόρ που θυμίζει γερμανική μπυραρία. Απολαύστε όλες τις μπύρες της ΗΒ Μονάχου και μη χάσετε την εκπληκτική ΗΒ Oktoberfestbier που παράγεται μία μόνο φορά το χρόνο για το ομώνυμο φεστιβάλ μπύρας του Μονάχου.

Η Diver συμμετέχει κυρίως με Paulaner και Warsteiner, όμως τα λουκάνικά της είναι must try. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα εξυπηρέτησης ακόμα και σε ώρες αιχμής. Πίσω από τη μπάρα θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παρουσίες της εκδήλωσης. Εδώ μπορείτε να ακούσετε και επιλεγμένη ροκ μουσική στα διαλείμματα του ζωντανού προγράμματος.

Στο περίπτερο του www.beer.gr θα δείτε από κοντά πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη δική σας μπύρα στο σπίτι. Αφήστε τα στοιχεία σας, δηλώστε συμμετοχή στην επίσκεψη που διοργανώνεται στο ζυθοποιείο της Αταλάντης και κερδίστε ένα από τα 6 πλήρη σετ εξοπλισμού παρασκευής μπύρας που θα κληρωθούν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή.


Κερδίστε:

 

  • Ένα από τα 6 πλήρη σετ εξοπλισμού που θα κληρωθούν την Κυριακή 13/9 στην κεντρική σκηνή, συμπληρώνοντας το φυλλάδιο που θα βρείτε στο περίπτερο του www.beer.gr.
  • Ένα ταξίδι για δύο άτομα στην Τσεχία, όπου θα επισκεφτείτε το ζυθοποιείο της διάσημης Pilsener Urquell, συμπληρώνοντας το φυλλάδιο που θα βρείτε στο περίπτερο του Ζύθου.
  • Ένα ταξίδι στο Oktoberfest του Μονάχου, συμπληρώνοντας το φυλλάδιο που μοιράζεται στην είσοδο αλλά και στο περίπτερο της ΗΒ.

Στα φυλλάδια του www.beer.gr και του Ζύθου δηλώνετε επίσης συμμετοχή στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο ζυθοποιείο της Αταλάντης.

 


Χάρτης

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται δίπλα ακριβώς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης. Προτιμήστε τη νότια είσοδο.


Στιγμιότυπα

Ημέρα 1η

Χαλαρή και διερευνητική ημέρα, κατά το αναμενόμενο. Η θαλασσινή αύρα δρόσιζε τους επισκέπτες της πρώτης ημέρας που απολάμβαναν τη μπύρα τους παρέα με τον Stelios Mac και τους Πλατώ. Πρώτη εμφάνιση της Σχεδίας από την Αργυρούπολη με μπύρες Krombacher και ένα πολύ καλαίσθητο περίπτερο και περιβάλλοντα χώρο. Επίσης πρώτη εμφάνιση του Beer Factory με τις εισαγόμενες μπύρες του και την επετειακή Isid Or της La Trappe (προλάβετε). Τα λουκάνικα της Diver είναι όπως κάθε χρόνο must try, ενώ εντυπωσιακό είναι το νέο περίπτερο της HB. Επίσημη πρώτη εμφάνιση και της Craft με αρκετά μεγάλο περίπτερο. Η Villa Marietta αναβαθμίστηκε με μεγαλύτερο περίπτερο και σε πιο κεντρικό σημείο. Νέα εμφάνιση και της Αιθιοπικής St. George. Ενδιαφέροντα περίπτερα στην αριστερή πτέρυγα ήταν της Kazbegi, της Baltica/Zywiec καθώς και της Wars i Sawa. O Ζύθος φαίνεται να μεγαλώνει κάθε χρόνο και πιο πολύ, με μπύρες της OK Athens, ΕΖΑ & Corona. Τέλος, ανεξάρτητη συμμετοχή διαθέτει τις εξαιρετικές μπύρες της Deals AE σε εκπληκτικό περίπτερο με γωνιακή μπάρα και αναρίθμητα βαρέλια…


Ημέρα 2η

Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος μας άφηναν αρκετή ώρα χωρίς μουσική επένδυση και κάποια αίματα άναψαν για λίγο, όμως μετά την αποκατάσταση το κέφι επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα και οι μπυροσωλήνες είχαν την τιμητική τους…


Ημέρα 3η

Αθρόα η προσέλευση επισκεπτών – κάτι η Παρασκευή, κάτι η Κατερίνα Στανίση, κάτι η ζεστή και υγρή βραδυά, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες της Κατερίνας το κοινό την χειροκρότησε θερμά, αλλά κι εκείνη τους το ανταπέδωσε κρατώντας το κέφι στα ύψη όλο το βράδυ.


Ημέρα 4η

Παρά την αποπνικτική ζέστη και τη θαλασσινή υγρασία, ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από νωρίς. Ο Κώστας Μακεδόνας ήταν εκ-πλη-κτι-κός! Δεν έλειψαν και σήμερα οι διακοπές ρεύματος, όμως ευτυχώς υπήρχε πρόβλεψη από την Diver και ακούγαμε επιλεγμένη ροκ μουσική μέχρι που αποκαταστάθηκε η βλάβη.


Ημέρα 5η

Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε να ψιλοβρέχει, σύντομα δυνάμωσε και οι μουσικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη σκηνή.


Ημέρα 6η

Παρά την υγρή προδιάθεση του καιρού, η ευχάριστη δροσιά ευνοούσε τη μπυροποσία και ο χώρος γέμισε φίλους της μπύρας.


Ημέρα 7η

Μιχάλης Κακέπης, τελεία. Τα ακούσματα ήταν (τουλάχιστον για εμάς τους φίλους της ροκ μουσικής) ιδιαίτερα ευχάριστα, με τον Κακέπη να κάνει την έκπληξη και να ερμηνεύει ζωντανά το υπερκλασικό Hocus Pocus. Στα events της βραδιάς ήταν και ένας μίνι διαγωνισμός όπου 6 συμμετέχοντες προσπάθησαν να καταναλώσουν γρήγορα ένα γερμανικό πιάτο και μία μπύρα και ο νικητής κέρδισε ένα γεύμα για δύο στη μπυραρία Villa Marietta. Ο Μιχάλης Κακέπης μάθαμε ότι θα εμφανίζεται τον φετινό χειμώνα στον Ζύθο.


Ημέρα 8η

Η προσέλευση επισκεπτών ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη για καθημερινή. Ο Γιάννης Ζουγανέλης αβίαστα και αβάδιστα κέρδισε το κοινό από τα πρώτα δευτερόλεπτα και κράτησε το κέφι ψηλά – από κάτω δημιουργήθηκε πραγματική κερκίδα! Το τραγουδάκι για τον μακρυμάλλη σε ποιον ακριβώς αναφέρεται;


Ημέρα 9η

Άλλη μία μέρα γεμάτη με κόσμο, κέφι και ατελείωτη μπύρα. Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς, τα βαρέλια άλλαζαν σωρηδόν και οι μπυροσωλήνες ξεχώριζαν στο πλήθος. Τη βραδιά άνοιξε ένα ε-ξαι-ρε-τι-κό γκρουπάκι που έπαιξε από Dire Straits ως Jimmy Hendrix και Stevie Ray Vaughan. Ο Μπάμπης Τσέρτος τους διαδέχτηκε με την εκπληκτική του κομπανία και μουσική ερμηνεία, για να διακοπεί όμως αρκετά αργότερα από την βροχή που εξελίχθηκε σε δυνατή μπόρα. Τα τραπέζια δεν άδειασαν όμως παρά μόνο πολύ αργά.


Ημέρα 10η

Τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι μπύρα και καλή παρέα. Ούτε η δυνατή βροχή, ούτε η ακύρωση του ζωντανού προγράμματος πτόησαν τους επισκέπτες που ίσως πέρασαν και καλύτερα από άλλες βραδιές. Ελλείψει ζωντανού προγράμματος διοργανώθηκαν μίνι διαγωνισμοί ζυθοποσίας από το Ζύθο με έπαθλα ποτήρια και κανάτες μπύρας. Ζύθος και Diver λειτουργούσαν σε πλήρη ισχύ αφού κατέχουν τις προνομιακές θέσεις μπροστά στο κεντρικό σκέπαστρο, ενώ άλλα περίπτερα υπολειτουργούσαν ή δεν άνοιξαν καθόλου. Κατά τη γνώμη μας δεν θα έπρεπε να χρεώνεται η είσοδος στο φεστιβάλ αυτή τη βραδιά, αφού δεν υπήρχε ζωντανή μουσική και τα διαθέσιμα γυάλινα ποτήρια (που δικαιούται ο επισκέπτης με το εισιτήριό του) τελείωσαν νωρίς.


Ημέρα 11η

Το εξαιρετικό γκρουπάκι με τις δύσκολες κιθαριστικές επιλογές εμφανίστηκε ξανά και είναι τελικά ο Stelios Mac. Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Μπάσης και έδωσε ελληνική χροιά στην υπόλοιπη βραδιά. Πληθώρα κόσμου και σήμερα με διάφορους διαγωνισμούς και πολλή ζωντάνια. Ευτυχώς ο καιρός δεν μας τα χάλασε και απολαύσαμε τις μπυρίτσες και τα λουκάνικά μας μέχρι πολύ αργά τη νύχτα.


Ημέρα 12η

Η τελευταία ημέρα του 8ου φεστιβάλ μπύρας κύλησε ήπια προς το τέλος της, με μέτρια προσέλευση επισκεπτών. Στο περίπτερο της HB παρατάχθηκαν παλιά και νέα μοντέλα μοτοσυκλετών από το BMW Riders Club που επισκέφτηκε τη γιορτή. Έγιναν οι πολυπόθητες κληρώσεις και ανακοινώθηκαν οι νικητές – περισσότερα μετά τα απαραίτητα φωτογραφικά στιγμιότυπα!


Κλήρωση

Από ένα πλήρες σετ εξοπλισμού για παρασκευή μπύρας στο σπίτι κέρδισαν οι:

  • Γρηγοριάδης Ιωάννης – Ρέντης
  • Σταυράκης Ιωάννης – Κ.Πατήσια
  • Πλουσάκη Κατερίνα – Πειραιάς
  • Χριστόπουλος Τηλέμαχος – Αθήνα
  • Γεωργούλας Σωτήριος – Κάντζα
  • Μαρκούτη Πένη – Σεπόλια

Σε περίπτωση που δεν διεκδικήσουν το δώρο τους κάποιοι από τους παραπάνω, επιλαχόντες είναι με τη σειρά οι:

  • Αφεντάκη Κατερίνα – Αθήνα
  • Παλαιολόγου Σταυρούλα – Μοσχάτο
  • Καραφυλλούδη Βασιλική / Ίλιον
  • Καμμένος Ευθύμιος – Σεπόλια

Καλώς ορίσατε στον κόσμο της σπιτικής μπύρας και καλή αρχή!!!