Σάββατο 20 Απριλίου 2024
 
 

Αναζητηση

 
dev: single-brewery

,

Craft

Η εταιρεία Craft δεν υπάρχει πια, αλλά η καταχώρισή της παραμένει εδώ για λόγους πληρότητας.
Διεύθυνση: Αγίου Λουκά 44
19002 Παιανία
Τηλέφωνο: 210 6640143-4
Ιστοσελίδα: www.craft.gr
Τύπος:

Η ζυθοποιία

H Craft είναι η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιϊα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής. Η στροφή προς την μικρή και ποιοτική παραγωγή είναι παγκόσμια τάση που προσθέτει ποιότητα, ποικιλία, προσωπικότητα και δημιουργική φαντασία σε κάθε κλάδο, όπως έγινε τα τελευτία χρόνια και στην αγορά του Ελληνικού κρασιού.

Το μεράκι, το πάθος για ποιότητα και η αγάπη μας για την μπύρα είναι αξίες που μας οδηγούν. Όλη η φιλοσοφία παραγωγής ενστερνίζεται αυτές τις βασικές αρχές, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες ανεξαρτήτως κόστους. Όλα τα συστατικά, η βύνη, ο λυκίσκος, η μαγιά, είναι φυσικά, αγνά, και ειδικά επιλεγμένα για τον κάθε τύπο μπύρας. Δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετες ουσίες όπως επιταχυντές ζυμώσεως και σταθεροποιητές αφρού, ούτε συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα. Η μπύρα παραμένει ζωντανή, αγνή και απολαυστική γιατί όπως και το φρέσκο ψωμί του φούρνου είναι ένα φυσικό προϊόν γεμάτο άρωμα και γέυση που διατηρούνται στην μικρή παραγωγή ενώ χάνονται σε μεγάλο βαθμό με την τυποποίηση και την υπερβολική σταθεροποίηση της μαζικής παραγωγής.

Η μικρή παραγωγή δίνει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας τύπων μπύρας πέρα από τις συνηθισμένες ξανθιές lager. Η ποικιλία τύπων μπύρας αναδεικνύει την μπύρα σαν ένα ποτό με γευστικό βάθος, πλούσια ιστορία και παράδοση, εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα, και πολύπλοκη τεχνογνωσία. Οι ζυθοποιοί μας έχουν αναπτύξει και παρουσιάσει πολλές συνταγές για διαφορετικούς τύπους μπύρας δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας παραδοσιακές συνταγές αλλά και προχωρώντας σε νέες απολαυστικές δημιουργικές συνθέσεις.

Απώτερος στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στο να αναπτυχθεί η ζυθογνωσία και η ποιότητα στην μπύρα και στο “πίνειν μπύρα” στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει η μπύρα την θέση που της αξίζει, όχι σαν ένα απλό ευχάριστο καλοκαιρινό ποτό όπως έχει μονόπλευρα παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά σαν ένα απολαυστικό, γευστικά πλούσιο κοινωνικό ποτό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, φτιαγμένο με αγνά και φυσικάσυστατικά, με γευστικό βάθος και ποικιλία που προκαλεί για εξερεύνηση και που μπορεί να προσφέρει απόλαυση όλες τις εποχές του χρόνου, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά γευσιγνωστικά γούστα.

Παύλος Εμμανουηλίδης
CEO, Craft Breweries

Σχολιάστε την: